Extractie molar de minte


  • molar de minte tratamentExtractie molar de minte tratament! Un molar de minte este extras cu anestezie locala, cu pacientul constient, fara durere. In cazul pacientilor anxiosi, cu afectiuni psihice sau stari generale ce impun acest lucru, interventia se poate efectua cu anestezie generala.
  • Durata interventiei variaza de la cateva minunte sau se poate prelungi in functie de o serie de factori, precum pozitia in os a molarului de mine, existenta sau nu a molarului doi precum si prezenta sau nu a unor procese carioase (carii dentare) ce pot slabi rezistenta dintelui si pot complica interventia chirurgicala.

 

Extractie molar de minte tratament

 

  • Dupa extractia propriu zisa a molarului de minte urmeaza tratamentul, alveola ramasa se chiureteaza pentru inlaturarea eventualelor tesuturi infectate si se sutureaza plaga postextractionala.Firele se scot dupa 7-10 zile, timp necesar vindecarii, perioada in care pacientul trebuie sa fie foarte atent la igiena orala si sa respecte indicatiile medicului curant.
  • Este important sa discutati cu medicul stomatolog despre toate etapele, riscurile si complicatiile posible ale extractiei.
  • Extractia poate fi realizata de medicul stomatolog sau de medicul specialist in chirurgie, decizia fiind luata de medicul stomatolog in functie de situatia specifica.
  • In cazul in care decideti sa nu extrageti molarii de minte, atunci ei trebuie monitorizati in timp de catre medicul stomatolog atat clinic cat si radiologic.

Ce probleme ai?

Your Nume (necesar)

Your Email (necesar)

Subiect

Your Mesaj

 

Vrei un zambet SENZATIONAL?

 

Pachet igienizare dentară (Detartraj + Airflow) 220RON

Consultație și plan de tratament in cadrul ședinței de igienizare – GRATUIT

50% reducere la revenirea pentru igienizare în următoarele 6 luni!

Descopera Oferta!
 

Programeaza-te!