fbpx
coroana-metalo-acrilica-pret
04 iul. 2019

Coroana metalo-acrilica

Coroana metalo-acrilica – Coroana metalo-acrilica este cel mai comun tip de dispozitiv dentar si cel mai convenabil din aproape toate punctele de vedere. Coroana dentara metalo-acrilica nu are  contraindicatii, este usor de folosit si este potrivita pentru persoanele de orice varsta.

Baza protezelor acrilice este metalul acoperit cu material acrilic. Ele pot fi folosite atat ca o structura temporara, cat si ca o optiune permanenta pentru a elimina defectele dentitiei. Principalul avantaj al coroanei metalo acrilice este usurinta si varietatea nuantelor. Pentru a fixa o coroana metalo-compozit total fizionomica  nu este nevoie ca aceasta sa fie lipita, deoarece se poate atasa cu carlige speciale.

Coroana metalo-acrilica – Factor decisiv de alegere

 

Atunci cand se poarta o coroana  metalo-acrilica, sarcina de mestecat se efectueaza in principal pe palat, ceea ce previne distrugerea dintilor sanatosi. Un alt avantaj al protezelor acrilice este facilitatea instalarii si procedurile de igiena. In sfarsit, factorul decisiv pentru multi, este pretul accesibil al structurilor mixte metalo-acrilice.

Coroana metalo-acrilica poate fi folosita timp de 5-8 ani. Desigur ca exista si mici dezavantaje, insa avantajele protezelor metalo-acrilice sunt mult mai mari, motiv pentru care ele sunt atat de populare in randul pacientilor din clinicile stomatologice.

coroana-metalo-acrilica-pret

Coroana mixta metalo-acrilica – Caracteristici

 

Structurile metalo-acrilice sunt foarte usoare. Acest lucru permite utilizarea coroanelor din metal-plastic pentru atasarea pe implanturi dentare. Datorita greutatii scazute, ele nu exercita o presiune excesiva asupra radacinilor de titan care nu sunt inca fuzionate cu oase.  Structural,  coroana mixta metalo-acrilica se aseamana cu coroana  metal-ceramica.

Cadrul lor este de asemenea realizat dintr-un aliaj de cobalt si crom. Insa, pentru fateta, s-a folosit un invelis multistrat de material fotopolimeric compozit, care devine solid sub influenta radiatiei ultraviolete. Proprietatile acestei compozitii permit ca baza sa devina mai subtire decat la ​​coroanele metalo-ceramice. Din acest motiv, cadrul este mai putin vizibil.

coroana-metalo-acrilica-pret
coroana-metalo-acrilica-pret

Coroana metalo-acrilica – Avantaje

 

Coroana mixta metalo-acrilica este placuta din punct de vedere estetic, fiind asemanatoare cu culoarea  smaltului dintelui natural. De asemenea,  nuanta este selectata individual. Coroanele dentare acrilice sunt durabile si rezistente la uzura.

Un alt avantaj este versatilitatea lor. Protezele din materiale compozite pot fi instalate pe molari, pe dinti frontali si laterali, precum si pe implanturi, inclusiv imediat dupa implantare.

coroana-metalo-acrilica-pret

Coroana metalo-acrilica – Preturi avantajoase

 

Cel mai evident criteriu in alegerea unei coroane dentare  este pretul care  este important, dar nu este singurul factor care trebuie luat in considerare atunci cand alegi o coroana metalo-acrilica. Cel mai probabil, dentistul te va ajuta sa rezolvi aceasta problema,  oferindu-ti mai multe optiuni potrivite.

Cu toate acestea, pentru a face alegerea corecta, ar trebui sa stii ceea ce ai nevoie. Coroana dentara trebuie aleasa in functie de dinte, care poate fi un incisiv, un  canin, un premolar sau molar. Dintii de mestecat necesita coroane foarte puternice, deoarece acestea poarta o incarcatura substantiala, in timp ce pentru dintii din fata,  este importanta estetica materialului si asemanarea cu dintii reali sunt.

Durabilitatea coroanei este, de asemenea, un criteriu esential – pentru a nu fi nevoie sa o schimbi la fiecare 2-3 ani. Coroana metalo-acrilica este  proiectata pentru o durata de viata destul de lunga, de 5-8 ani si uneori chiar mai mult.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „coroana metalo-acrilica pret„, „coroana metalo-acrilica„, „coroana dentara metalo-acrilica” sau „coroana mixta metalo-acrilica„, „coroana metalo-compozit total fizionomica”.