Periaj profesional


periaj profesionalPeriaj profesional de la Implant Esthetic Center! Periajul dinților intr-un mod profesionișt de către un igienst dentar certificat urmărește eliminarea plăcii, tartrului și a petelor care s-au acumulat pe dinți. Periajul profesional al dinților este o parte crucială a unei bune igiene orale și este necesar periodic pentru a menține sănătatea dinților și a gingiilor. Majoritatea dentiștilor recomanda un periaj profesional al dinților dumneavoastră la fiecare 6-12 luni pentru a reduce probabilitatea apariției bolii parodontale. Un periaj dentar profesional nu inlocuieste periajul de rutină si igienă orală la domiciliu, ea este vitală pentru a preveni acumularea tartrului și boala gingiilor.

 

Periaj profesional – De ce sa-l facem

 

Periajele profesionale dentare sunt concepute pentru a îndepărta depozitele de plăci și tartru ce s-au lipit pe dinți în timp. Placa este materialul lipicios, moale, care conține milioane de bacterii. Aceasta bacterie gasita in placa este ceea ce cauzeaza boala gingiilor si carii dentare daca nu este indepartata prin periaj. Tartrul este un depozit calcificat care se formează pe dinți și poate contribui la descompunerea lor. Dentiștii folosesc instrumente specializate pentru a îndepărta cu ușurință aceste depozite fără a afecta dinții. Toate instrumentele dentare sunt puse printr-o procedură strictă de curățare, dezinfectare și sterilizare pentru a asigura siguranța și controlul calității. O oglindă dentară va fi, de asemenea, utilizată pentru a ajuta medicul dentist să inspecteze zonele greu de văzut în gură. Oglinzile dentare dispun de mânere alungite, în general conectate la oglinzi rotunde. O oglindă dentară poate ajuta dentistul să observe dinții și gingiile pentru semne de iritare, umflare, degradare sau sângerare. Primul instrument utilizat în general pentru a curăța dinții este un instrument cu ultrasunete. Acest dispozitiv utilizează vibrații ușoare pentru a desface bucățile mai mari de taler. De asemenea, pulverizează vapori ulteriori de apă rece pentru a spăla reziduurile desprinse.

 

Periaj profesional – Cum se face

Odată ce bucățile mai mari de tartru sunt îndepărtate, dentistul va face periajul profesional cu instrumente mai fine de mână. Aceste unelte sunt concepute pentru a elimina depozitele mai mici pe dinți și pentru a netezi suprafețele dintelui. Fiecare dinte trebuie să fie periat individual pentru a se asigura că toate resturile sunt îndepărtate. Odată ce suprafețele dinților sunt netede, dentistul va lustrui dinții. Folosind o piesă de mână cu viteză redusă care conține o pungă de cauciuc moale, dispozitivul de lustruire se rotește la vârf pentru a netezi dinții. In continuare se foloseste o soluție pentru a crea o suprafață lucioasă, netedă. În unele cazuri, dentistul dvs. poate aplica de asemenea fluorură ca ultim pas în curățare. Disponibil într-o varietate de arome, cum ar fi căpșuni, ciocolată, menta și cireșe, fluorura este plasată peste dinți. După 30 de secunde de tratament cu fluor, pacientul este rugat să scuipă soluția rămasă într-un ejector de saliva. Fluorul este folosit pentru a întări dinții și pentru a le proteja împotriva plăcii dentare și a talerului.

 

Periaj profesional – Doare?

Majoritatea pacienților dentari consideră că curățarea rinită a dinților este nedureroasă. Vaporii de răcire cu apă, vibrațiile ușoare și presiunea simțită în timpul “răzuire” nu cauzează, în general, disconfort. Este important să informați medicul dentist dacă curățarea începe să provoace durere, astfel încât aceștia să poată recomanda opțiuni alternative pentru a face curățarea dinților mai plăcută. Cele mai multe curățări dentare durează între 30 de minute și o oră în medie și sunt efectuate într-o poziție întinsă într-un scaun stomatologic confortabil. După o curățare profesională a dinților, puteți observa că dinții se simt mai proaspeți și arată mai strălucitor. Procedurile de curățare a dinților sunt concepute pentru mai mult decât aparențele. Tratamentele profesionale de curățare a dinților sunt principalele mijloace de prevenire și tratare a bolilor parodontale și de menținere a sănătății dinților.
Pentru mai multe informații despre igiena orală și ce se întâmplă în timpul unei proceduri obișnuite de curățare a dinților, efectuată de un igienist dentar, vizitați următoarele resurse:

Estetica dentara in Bucuresti, Sector 6, Militari! Clinica noastra stomatologica se afla intr-o zona accesibila atat cu metroul cat si cu autobuzul sau tramvaiul. Aflandu-se intre Cora Militari si Mall-ul din sectorul 6, este pozitionat perfect pentru a fi frecventat char si atunci cand, de exemplu, va propuneti sa mergeti la cmparaturi. Puteti imbina utilul cu placutul si sa ne vizitati la clinica noastra din Bucuresti sector 6, Militari.

Ce tratament de estetica dentara doresti?

Your Nume (necesar)

Your Email (necesar)

Subiect

Your Mesaj

 

Vrei un zambet SENZATIONAL?

 

Pachet igienizare dentară (Detartraj + Airflow) 220RON

Consultație și plan de tratament in cadrul ședinței de igienizare – GRATUIT

50% reducere la revenirea pentru igienizare în următoarele 6 luni!

Descopera Oferta!
 

Programeaza-te!