Fatetele NO-PREP

Fatete dentare NO-PREP– Dr.dan Sandulescu – medic stomatolog la Implant&Esthetic Center ne vorbeste despre
COSMETICA DENTARA: fatetele “NO-PREP” sau fatetarea directa cu material compozit fizionomic, fotopolimerizabil.

În zilele noastre pacientii doresc o estetica dentara cât mai naturala. Unii dintre ei se informeaza utilizând un instrument la care fiecare dintre noi are acces: INTERNETUL. A doua categorie este formata din pacientii mai putin informati care trebuiesc informati de catre medicul dentist, de posibilitatile si optiunile de tratament pe care le au pentru a-si îmbunatatii aspectul estetic. În momentul de fata, la nivel mondial se practica doua metode de îmbunatatire a esteticii dentare a grupurilor frontale, maxilare sau mandibulare.
Prima metoda se foloseste direct în cabinetul stomatologic si reprezinta o modificare a esteticii dintilor în ce priveste forma si culoarea, prin aplicarea de materiale compozite fizionomice fotopolimerizabile, strict de catre medical dentist.
Cea de-a doua metoda, tinteste aceleasi obiective de modificare a esteticii dentare, dar implica interventia laboratorului de tehnica dentara. Ea consta în modelarea unor fatete ceramice (în prima faza dintr-o ceara speciala, cu ardere completa si fara reziduuri) care în final sunt supuse tehnologiilor speciale de ardere a ceramicii (PORTELAN), rezultând niste fatete ceramice care se cimenteaza pe suprafetele dentare, cu solutii si compusi speciali. Spre deosebire de prima metoda, aceasta este preferata de majoritatea medicilor dentisti, deoarece:
• Nu necesita sacrificiu de tesut dentar sanatos, pentru crearea spatiului si a retentiilor necesare aplicarii materialului compozit;
• Aspectul fizionomic si estetic, cu totul special, datorat gamei largi a paletei coloristice pentru materialul ceramic;
• Mult mai buna rezistenta în timp a aspectului si calitatii, nu necesita finisare;
• Usurinta manoperelor de cabinet.

Categories:

asns