Pedodontie sau stomatologie pentru copii de la Implant Esthetic Center!

 • dentist copii si adolescentiDentist copii si adolescenti! Iată un fapt interesant: Mai mult de unul din patru copii din Romania au cavități până la vârsta de 4 ani – uneori înainte de vârsta de 2 ani! Dă-i copilului cel mai util dar de la primele zile ale copilariei – darul dinților sănătoși!
 • Deteriorarea dinților in stomatologia pentru copii (pedodontie) poate începe imediat ce acestia apar în gura copilului. Poate progresa rapid, provocând dureri și chiar afecteaza si dinții permanenți, care încă mai cresc sub gingii. Dacă sunt lăsate netratate, cariile dentare pot distruge dinții unui copil mic sau adolescent și pot afecta sănătatea generala. Ne place să lucrăm cu copiii, avem o pregătire specializată în privința calmării pacienților pediatrici în timpul vizitei lor la dentist.

 

Pedodontie – Copii si adolescenti – Comunicarea
 • Comunicarea dintre dvs. și membrii echipei noastre este o parte esențială a stomatologiei copiilor. Nu ezitați să ne puneți întrebări despre orice aspect al practicii noastre. De asemenea, ne străduim să oferim o comunicare excelentă între birou și părinte. Știați că puteți primi mementouri de întâlniri cu un e-mail sau un mesaj text? Vă rugăm să sunați la biroul în care copilul dvs. este de obicei văzut pentru informații suplimentare despre această funcție de economisire a timpului online!
 • Dentist copii si adolescenti! Dacă doriți ca copilul dvs. să experimenteze o îngrijirea delicată pe care numai noi o putem oferi, vă rugăm să sunați la biroul nostru sau să cereți o întâlnire astăzi. Ca întotdeauna, dacă sunteți mulțumit de tratamentul primit de copilul dvs., vă rugăm să spuneți familiei și prietenilor. Cel mai mare compliment pe care îl putem primi este recomandarea dvs. față de practica noastră! Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordati.
 • Stomatologie pentru copii și adolescenți!

Drenaj abces dinti temporari – Majoritatea parintilor sunt pusi in situatia de se adresa medicului  stomatolog pentru a trata infectia la dintii de lapte ai copiiilor.

De aceea,  in randurile de mai jos, ne dorim sa va prezentam unele informatii utile privind tratamentul abcesului la dintii de lapte (drenaj abces dinti de lapte).

Drenaj abces dinti temporari – cauzele infectiei

Bineinteles, principala sursa a infectie a daturii temporare este neglijarea cariilor dentare la dintii de lapte.

Ca urmare, caria ajunge la pulpa dintelui si apoi, inevitabil,  urmeaza infectia si abcesul.

La  copii, infectia dintelui si aparitia abcesului au loc foarte rapid. De multe ori maxilarul se inflameaza extrem de repede,  surprinzand total  parintii minorului.

Drenajul abcesului la dintele de lapte este, in general, mult mai dificil de facut decat in cazul adultilor.

Uneori copii sunt tematori si ingreuneaza procedura medicala iar maxilarul lor este mult mai mic decat al unui adult.

Cand inflamatia nu se reduce printr-o evacuarea naturala a puroiului (prin aparitia fistulelor ) este necesara medicamentatia .

De obicei, prezenta abcesului si a febrei fac obligatorie si administrarea de antibiotice pentru reducerea inflamatiei.

Drenaj abces dinti temporari – Bucuresti

Clinica noastra stomatologica din Militari, sector 6, are personal specializat in tratamentul dintilor de lapte ai copiilor dumneavoastra.

Avem toate dotarile tehnice moderne adaptate tratamentului infectiilor danturii de lapte, inclusiv in cazul procedurii de drenaj abces dinti temporari.

 

.

 

 

Extractie dinti temporari la copii – Cu siguranta ne dorim dinti sanatosi si frumosi pentru copii nostri. De aceea, este necesar sa incepem vizitele regulate la medicul stomatolog inca de la primii dinti de lapte .

Din pacate, multi parinti nu acorda suficienta importanta dintilor temporari ai micutilor.

Astfel, se ajunge la necesitatea  unor proceduri de extractie a dintilor de lapte. Despre acestea, va furnizam informatii utile in cele ce urmeaza.

Extractie dinti temporari la copii – indicatii generale

Extractia este recomadabila in cazul in care dintele de lapte se misca foarte tare, pentru ca dintele definitiv s-a dezvoltat suficient pentru a-l substitui.

De asemenea, procedura trebuie avuta in vedere atunci dintii de lapte ar putea provoca grave complicatii pentru sanatatea copilului.

Extractie dinti temporari la copii – cazuri

 • Existenta unor carii evoluate ce nu pot fi tratate si care pot risca sa provoace infectii la nivel local sau chiar general.
 • Evitarea unor asemenea complicatii este absolut obligatorie pentru a nu afecta dezvoltarea dintilor definitivi si chiar starea generala de sanatate a minorului
 • Fracturi si luxatii dentare severe ce fac imposibila recuperarea dintilor  duc la extractia dintilor de lapte.
 • Dintii permanenti sunt impiedicati sa erupa corect de catre dentitia de lapte ce trebuie extrasa.

Extractie dinti temporari la copii – Bucuresti

Personalul clinicii noastre din sectorul 6 este specializat in lucrul cu copii.  Avem experienta si dragostea pentru copii necesare unor profesionisti adevarati.

Inalta calificare profesionala si placerea de a ajuta copii sunt atuuri importante ce ne recomada pentru procedurile de extractie dinti temporari la copii.

 

pedodontiePedodontie la Implant Esthetic Center

 

 • Stomatologia pediatrica (stomatologie copii) este specialitatea dentara care ofera asistenta medicala primara orala pentru copii. pornind de la varste fragede si pana in adolescenta.
 • Igiena dentara a copiilor trebuie sa fie o prioritate pentruu toti parintii ce isi doresc ca viitorul copiilor lor sa fie unul marcat de un zambet frumos si o sanatate dentara corecta.
 • Controalele periodice efectuate la un cabinet stomatologic cu specializare in pedodontie sunt un factor important pentru dezvoltarea sanatoasa ulterioara a dentitiei copiilor si adolescentilor.

 

 

stomatologie copiiStomatologie copii – Medici specializati

 

 • Medicii stomatologi pediatrici sunt dedicati  mentinerii unei sanatații orale a copiilor pana la varsta adolescentei.
 • Ei au experiența și calificările pentru îngrijirea dinților si a gingiilor unui copil pe tot parcursul diferitelor etape ale copilariei.
 • Dintii copiilor apar în primele 6 luni de viață. Pana la varsta de 6 sau 7 ani ei încep să-și piardă primul set de dinți, care în cele din urmă, se înlocuiesc cu dinții secundari permanenți.
 • Făra îngrijire dentara adecvată, copiii se confruntă cu o degradare a sanatatii orale si si se pot instala boli dentare ce pot provoca durere si complicatii.

 

dentist copiiPedodontie si primele examene dentare

 

 • Primele examinari dentare tin de evaluarea riscurilor pentru aparitia cariilor la copil.
 • Medicul dentist pentru copii incepe cu o ingrijire dentară preventivă prin curatare si tratamente cu fluor, precum și cu recomandări de nutritie si dieta.
 • Evaluarea timpurie și tratamentul pentru îndreptarea dinților și corectarea unei mușcături necorespunzătoare.
 • Repararea cariilor dentare sau a unor defecte.
 • Diagnosticul condițiilor orale asociate cu boli cum ar fi diabetul zaharat, defecte cardiace congenitale, astm, deficit de atenție.
 • Managementul bolilor și afecțiunilor gingivale și boala parodontală pediatrică.
 • Grija pentru leziuni dentare (de exemplu, fracturile sau deplasarile de dinti).

Pedodontie sau stomatologie pediatrica (stomatologie copii) se refera la specialitatea dentara care ofera asistenta medicala primara orala pentru copii, pornind de la varste fragede si pana in adolescenta.

 

Igiena in cadrul stomatologiei pentru copii

 

 

 • Igiena dentara a copiilor trebuie sa fie o prioritate pentru toti parintii ce isi doresc ca viitorul copiilor lor sa fie unul marcat de un zambet frumos si o buna sanatate dentara.
 • Controalele periodice efectuate la un cabinet stomatologic cu specializare in pedodontie sunt un factor important pentru dezvoltarea sanatoasa ulterioara a dentitiei copiilor si adolescentilor.

 

stomatologie copiiStomatologie copii – Medici specializati in pedodontie

 

 • Medicii stomatologi pediatrici sunt dedicati  mentinerii unei sanatații orale a copiilor pana la varsta adolescentei.
 • Pedodontii Implant Esthetic Center au urmat cursuri postuniversitare de specializare cu o durata de 24-36 de luni. Astfel, ei au experiența și calificările necesare pentru ingrijirea dintilor si a gingiilor micutilor pe tot parcursul diferitelor etape ale copilariei.
 • Copiii nu pot fi intotdeauna destul de linistiti sau rabdatori in timpul consultatiilor sau tratamentelor dentare. Medicii nostri stomatologi le vor explica insa intr-un mod relaxat si amuzant pas cu pas ce se intampla.

  Stomatologie copii – Pedodontie si primii dinti

 

 • Dintii copiilor apar în primele 6 luni de viață. Pana la varsta de 6 sau 7 ani ei încep să-și piardă primul set de dinți, care, în cele din urmă, se înlocuiesc cu dinții secundari permanenți.
 • Făra îngrijire dentara adecvată, copiii se confruntă cu o degradare a sanatatii orale si si se pot instala boli dentare ce pot provoca durere si complicatii.
 • Este important sa nu asteptati pana la aparitia primelor probleme sau dureri pentru prima vizita la dentist a copilului dvs. Astfel, el se va obisnui cu mersul la stomatolog si ii va fi mai usor in viitor. In plus, va deveni constient de importanta igienei orale. El va primi sfaturi in acest sens intr-un mod distractiv, pe care sa il poata intelege.

 

Stomatologie copii – Pedodontie si primele examene dentare

 

 • Primele examinari dentare tin de evaluarea riscurilor pentru aparitia cariilor la copil.
 • Daca in famila dvs exista probleme dentare, copii dvs  sunt mai expusi riscului de a dezvolta, la randul lor, astfel de afectiuni.
 • Prima vizita a copilului la dentist trebuie sa aiba loc in primul an de viata. Cu cat asteptati mai mult, cu atat riscul creste. Astfel, in jur de 40% din micutii intre 2 si 5 ani au deja carii.
 • Primele carii pot apare in jurul varstei de 6 luni. Cariile de biberon sunt cunoscute si drept carii galopante. Ele pot afecta intreaga dentitie a copilului. De aceea este important sa stergeti gingiile bebelusului dupa fiecare masa  – chiar daca primii dinti nu au aparut inca.
 • Dintii pierduti din cauza cariilor pot duce la  un dezechilibru al intregii danturi, intrucat nu isi mai indeplinesc rolul de a mentine spatiile normale.
 • Medicul dentist pentru copii incepe cu o ingrijire dentară preventivă prin curatare si tratamente cu fluor. La acestea se adauga si recomandari de nutritie si dieta.

 

pedodontieStomatologie copii – Pedodontie si corectarea problemelor de aliniament

 

 • In afara de carii, medicul stomatolog pentru copii da o atentie deosebita si evaluarii timpurii a problemelor legate de indreptarea dintilor si corectarea unei muscaturi necorespunzatoare.
 • Dintii incorect aliniatistrambi, cu spatii prea mari sau, dimpotriva, inghesuiti nu reprezinta doar o problema de ordin estetic.  De fapt, intre ei se formează mult mai repede carii interdentare, existand totodata si risc de gingivita.
 • Medicul stomatolog pentru copii va face investigatiile necesare si va decide asupra tratamentului de repozitionare corecta a dintilor.
 • De asemenea, la Implant Esthetic Center tratam cu grija leziunile dentare ale copiilor (de exemplu, fracturile sau deplasarile de dinti).
 • Vizita regulata la pedodont este importanta si pentru diagnosticul condițiilor orale asociate cu diverse boli.  Printre acestea se numara diabetul zaharat, defecte cardiace congenitale, astm, deficit de atenție.

 

Stomatologie copii –  Boala parodontala pediatrica

 

 • Managementul bolilor și afecțiunilor gingivale este deosebit de importanta si la cele mai fragede varste.
 • Anumite forme de boala parodontala, unele agresive, pot afecta copiii si adolescentii. Planul de tratament va fi stabilit de medicul stomatolog specialist in pedodontie, in colaborare cu un parodontolog.
 • Cauza primara este reprezentata de placa bacteriana, eliminarea tartrului fiind o etapa importanta in tratamentul bolii parodontale. O buna igiena dentara este esentiala, stiut fiind ca aceasta scade in randul adolescentilor.

 

Vrei un zambet SENZATIONAL?

 

Pachet igienizare dentară (Detartraj + Airflow) 220RON

Consultație și plan de tratament in cadrul ședinței de igienizare – GRATUIT

50% reducere la revenirea pentru igienizare în următoarele 6 luni!

Descopera Oferta!
 

Programeaza-te!

Ce tratament pedodontic doriti?

Your Nume (necesar)

Your Email (necesar)

Subiect

Your Mesaj