
Extractie dentara – Înainte de extractia dintilor medicul dentist va analiza atent antecedentele dvs. medicale si dentare si va efectua o radiografie dentara.
La radiografie se vede lungimea, forma si pozitia dintelui la nivelul osului maxilar. Pe baza acestor informatii, medicul poate estima gradul de dificultate a procedurii si poate decide daca este nevoie de interventia unui specialist în chirurgie dentara.
Motive pentru extragerea dinților – Deși dinții permanenți au fost meniți să dureze o viață, există o serie de motive pentru care poate fi necesară extragerea dinților sau maselelor. Un motiv foarte frecvent implică un dinte care este deteriorat prea mult, de la traume sau degradare, pentru a fi reparat. Alte motive includ:
O gură aglomerată. Uneori dentiștii extrag dinții pentru a pregăti gura pentru ortodonție. Scopul ortodonției este alinierea corectă a dinților, care poate să nu fie posibilă dacă dinții sunt prea mari pentru gură. De asemenea, dacă un dinte nu poate rupe gingia (erupt) deoarece nu există loc în gură pentru acesta, medicul dentist vă poate recomanda extragerea acestuia sau un aparat dentar fix sau mobil. Pentru tarife exractie dentara accesati acest link.
Extractie dentara – Cum se extrag dintii
Înainte de extractia dentara, se efectueaza o anestezie locala. Medicul dentist va folosi un anestezic cu efect local pentru a amorti zona extractiei.
La o extractie dentara simpla, dupa anestezie, dintele este slabit în alveola cu un instrument numit elevator, apoi extras cu clestele dentar. Medicul dentist poate slefui si recontura apoi osul subiacent. Dupa aceasta, poate închide incizia prin sutura. Multi medici dentisti recomanda extractia dintilor în incluzie, adica erupti partial.
Un dinte erupt partial permite patrunderea bacteriilor si producerea infectiei, care se poate extinde la osul maxilar, cu efecte grave. Dintii în incluzie pot continua sa erupa prin tesutul gingival, chiar daca nu au loc
Cauze ce necesita extractie dentara:
- Caria dentara a afectat dintele în totalitate
- O mare parte a dintelui si a osului maxilar a fost distrusa de infectie
- Înghesuirea dentara
Astfel, eruptia dentara exercita o presiune continua, care în cele din urma distruge radacinile dintilor învecinati. Extractia dintelui în incluzie poate preveni infectia, distrugerea osoasa si a dintilor învecinati, evitând astfel aparitia unor efecte dureroase în anii ce vor urma.
Extractie dentara – Ce probleme pot aparea
Infecţie -Dacă cariile dentare sau leziunile se extind la pulpa – centrul dintelui care conține nervi și vase de sânge – bacteriile din gură pot intra în pulpă, ducând la infecție. Adesea, acest lucru poate fi corectat cu ajutorul terapiei, dar dacă infecția este atât de severă încât antibioticele nu o vindecă, poate fi necesară extracția dintelui pentru a preveni răspândirea infecției.
Risc de infectare – Dacă sistemul imunitar este compromis (de exemplu, dacă beneficiați de chimioterapie sau aveți un transplant de organ), chiar și riscul de infectare într-un dinte special poate fi un motiv suficient pentru a extrage dintele.
Boala parodontală – Dacă boala parodontală – o infecție a țesuturilor și a oaselor care înconjoară și sprijină dinții – a cauzat slăbirea dinților, poate fi necesară extragerea dinților.
Ce asteptari aveti cu operatia de extragere a dinților
Stomatologi și chirurgi orali (dentiști cu pregătire specială pentru a efectua intervenții chirurgicale) efectuează extragerea dinților. Înainte de a trage dintele, medicul dentist vă va da o injecție cu anestezic local pentru a amortii zona în care va fi îndepărtată dintele (la fel ca si in cazul implanturilor dentare). Dacă aveți mai mult de un dinte extras sau dacă un dinte este afectat, medicul dentist poate folosi un anestezic general puternic. Acest lucru va preveni durerea în întregul corp și vă va face să dormiți prin procedură.
În cazul în care dintele este afectat, dentistul va tăia gingia și țesutul osos care acoperă dintele și apoi, folosind clestele, apuca dintele și îl roteste încet înainte și înapoi pentru al desface din osul maxilarului. Uneori, un dinte greu de extras trebuie scos în bucăți.
Extractie dentara – Ce se intampla dupa
Este esential sa mentineti zona curata si sa preveniti infectia imediat dupa extractia dentara. Medicul dentist sa va dea sa muscati usor pe o bucata de tifon uscat, steril, pe care trebuie sa îl tineti timp de 30-45 de minute pentru a reduce hemoragia pâna la oprirea completa.
În urmatoarele 24 de ore, nu aveti voie sa fumati, sa va clatiti gura insistent sau sa periati dintii învecinati.
Dupa extractia dentara, trebuie sa va asteptati la o senzatie de durere si disconfort. În unele cazuri, dentistul recomanda administrarea unui calmant.
Uneori ajuta aplicarea unei pungi cu gheata pe fata, în reprize de 15 minute. Se recomanda sa renuntati la activitatile foarte solicitante si sa evitati sa beti lichide calde.
În ziua urmatoare extractiei dentare, dentistul poate recomanda o clatire usoara a gurii cu solutie salina calda (nu o înghititi) sau cu o apa de gura cu ingrediente antibcteriene. În mod normal, disconfortul se va atenua în 3 zile pâna la 2 saptamâni. Daca durerea persista sau devine severa, daca apare inflamatia, hemoragia sau febra, mergeti imediat la dentist.
Extractie dentara – Informatii suplimentare
Va asteptam la Implant Esthetic Center pentru a beneficia de exeprienta si profesionalismul medicilor nostri!
Ne puteti gasi pe internet cu urmatorii termeni: , „extractie dentara fumat”, „extractie dentara cu infectie”, „extractie dentara cu anestezie generala”, „extractie dentara abces”. Sau „extractia dentara etape”, „extractie dentara durata”, „extractie dentara mancare”.
Alte cautari: „extractie nerv dentar”, „cat dureaza o extractie dentara”, „extractii dentare pentru aparat'”, „extractie dentara radacina”. Sau „extractie dentara si implant”, „voucher extractie dentara”, „extractie dinti de lapte”, „extractie dinti inclusi”.
Cautari sinonime: „extractie dinti pentru aparat dentar„, „extractie dinti copii”, „extractie dinti temporari”, „extractie dinte cu abces”, „extractie dinte cu puroi”, „extractie dinte cu infectie”. Sau „extractie dinte din fata”, „”extractie de dinte’, „extractie dinte temporar pret”, „extractie radacina dinte”, „extractia unui dinte”.