fbpx
fatete-portelan-pret-bucuresti
04 iul. 2019

Fatete de portelan

Fatete de portelan – Fatetele de portelan  reprezinta o modalitate rapida de a avea un zambet frumos, iar aceasta procedura estetica este ideala pentru persoanele cu dinti patati si ciobiti sau cu spatii interdentare largi.

Cu toate acestea, instalarea fatetelor dentare este o procedura ireversibila, si, prin urmare, consimtamantul pentru o astfel de procedura este o decizie foarte serioasa. Inainte de a lua o astfel de decizie, este important sa detii informatii fiabile despre fatete de portelan, costul si regulile pentru ingrijirea lor.

Fatete portelan – Ce sunt fatetele

 

Fateta dentara este o placa de portelan subtire folosita pentru a recrea aspectul natural al dintilor si este atat de puternica si rezistenta, incat este comparabila cu smaltul natural al dintilor. Fatetele de portelan sunt realizate individual in functie de forma dintilor pacientului si sunt atasate pe smaltul dintilor in timpul mai multor proceduri dentare.

Fateta de portelan este subtire, dar foarte puternica, si este fixata pe suprafata frontala a dintelui deteriorat transformandu-l literalmente. Pentru a instala fateta, dintele trebuie sa fie usor pilit. Sub fatetele de portelan se poate ascunde orice defect: un dinte rupt, o crapatura, un spatiu intre dinti, o gaura in dinte, pete pe smalt – pe scurt, o serie de defecte comune. Fatetele de portelan sunt o alternativa mai moderna la coroanele dentare.

De asemenea, fatetele de portelan sunt foarte frecvente in stomatologia estetica. Este suficient sa stii ca zambetele stralucitoare ale celebritatilor cu dintii albi, perfect uniformi, nu sunt, in majoritatea cazurilor, un cadou generos de la natura, ci rezultatul utilizarii fatetelor de portelan.

fatete-portelan-pret-bucuresti
fatete-portelan-pret-bucuresti

Fatete portelan – De ce se utilizeaza in stomatologie

 

Aplicarea fatetelor de portelan este o procedura mai putin invaziva decat instalarea coroanelor sau a protezelor dentare. Cu fatete de portelan se pot  inchide spatiile interdentare largi sau se pot  corecta tulburarile de ocluzie minore.

Pacientii aleg, de asemenea, fatete de portelan ca o solutie cosmetica, pentru a creste tonul alb al dintilor si alinierea acestora, precum si pentru a corecta colorarea dintilor, rupturile si sparturile.

Fatete de portelan – Preturi excelente

 

Cele mai utilizate tipuri de fatete, sunt cele de portelan, care sunt foarte luminoase. In general fatetele de portelan sunt recomandate de medicul stomatolog pentru a corecta deficientele legate de forma si culoarea dintilor si pot dura intre 10 si 20 de ani.

Fatetele de  portelan pot avea un cost mai mare fata de alte materiale si in functie de localizarea dintelui. O suma mai mare pentru o astfel de lucrare, pentru majoritatea consumatorilor poate reprezenta un impediment. Insa, fatetele de portelan sunt rezistente, creeaza o estetica deosebita, au o durata mare de timp, iar avantajele ar putea continua.

fatete-portelan-pret-bucuresti
fatete-portelan-pret-bucuresti

Fatete de portelan – Durata de viata

 

Principalul factor care afecteaza durata de viata a fatetelor de portelan este muscatura, adica sarcina directa a dintelui. Daca muscatura este corecta si pacientul este atent la  alimentele pe care le mananca, acestea vor dura cel putin 20 de ani. De asemenea, controlul la medical stomatolog este important.

Nu este nevoie sa ai grija de fatetele de portelan in mod special. Portelanul dentar este un material durabil si, prin urmare,  este suficienta perierea standard a dintilor, ingrijirea gingiilor si utilizarea atei dentare.