fbpx

Beneficiile implantului dentar

    • beneficiile implantului dentar
      beneficiile implantului dentar

      Beneficiile implantului dentar – Cei care și-au pierdut toți dinții, sau care au în curând vor ramane fara ei, au mai multe opțiuni pentru înlocuirea lor. Una dintre tehnicile cele mai avansate și de încredere este atașarea permanentă a dinților protezanți (noi înlocuiți) la implanturile dentare ancorate în os.

Implanturile dentare sunt susținute de dinți și funcționează la fel ca dinții reali si trebuie menținute aceleași practici de igienă orală, cum ar fi periajul dentar și folosirea aței dentare.

 

Beneficiile implantului dentar – Costuri si avantaje

 

Ele oferă beneficii importante pentru sănătate si, în timp ce implanturile dentare sunt relativ costisitoare (cat costa un implant dentar?), folosirea lor la scara tot mai mare a dus la scaderea preturilor.

Implantul dentar permite funcționarea normală a întregului sistem incluzând nervii, mușchii și articulațiile maxilarului.

Prin înlocuirea permanentă a dinților lipsă și a țesuturilor din gingie se reînnoieste suportul pentru structurile faciale (obrajii și buzele), creând astfel un aspect mai tineresc, realizabil si prin servicii de estetica dentara, precum și capacitatea de a funcționa în mod normal.

Avantajele unui implant dentar includ mestecarea alimentelor dure, consumul de fructe și legume proaspete si încrederea de a zâmbi fara rezerve.

 

Beneficiile implantului dentar – un proces mai rapid

 

 

Implanturile dentare  se realizeaza prin intermediul unui număr minim de implanturi care trebuie să susțină un număr maxim de dinți.

Aceasta înseamnă că doar patru implanturi dentare pot fi folosite pentru a susține un arc complet (maxilarul superior sau inferior) al dinților înlocuiți. Și acest eveniment remarcabil care schimbă viața poate fi realizat într-o singură zi!

Atunci când implanturile dentare sunt plasate în maxilarul inferior sau superior, ele trebuie să rămână complet imobile pentru a permite procesul de integrare in os.

Orice forță care determină chiar mișcări minime ale implanturilor în faza de vindecare timpurie poate ruina procesul de integrare, ducând la eșecul implantului dentar. De aceea, o dietă corespunzatoare (fără alimente tari, crocante sau dure) în primele 6-8 săptămâni este esențială.

Implanturile dentare trebuie să fie plasate strategic pentru a oferi cel mai eficient sprijin. Prin conectarea rigidă a noilor dinți la un implant dentar, se stabilizează reciproc.

Acest proces nu este numai cel mai eficient mod de a înlocui toți dinții, ci și cea mai rentabilă strategie pentru înlocuirea dinților cu ajutorul implantului dentarImplanturile individuale care înlocuiesc fiecare dinte nu sunt recomandate in acest caz.

Având în vedere că există de obicei 28 de dinți funcționali (excluzând maselele de minte), înlocuirea dinților în mod individual poate fi mult mai scumpă și poate să nu ofere rezultate mai bune.

 

Beneficiile implantului dentar – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe net cu urmatoarele cautari: „beneficiile implantului dentar”, „implant dentar beneficii”, „implanturi dentare beneficii”.