fbpx

Periaj dentar profesional

periaj dentar profesional
periaj dentar profesional

Periaj dentar profesional de la Implant Esthetic Center! Periajul dinților intr-un mod profesionist de către un igiensit dentar certificat urmărește eliminarea plăcii, tartrului și a petelor care s-au acumulat pe dinți.

Desi suntem o clinica specializata in implanturi dentare, avem medici stomatologi specializati in estetica dentara, periaj profesional, albire dentara cu laser si detartraj dentar cu Airflow.

Periajul dentar profesional este o parte crucială a unei bune igiene orale și este necesar periodic pentru a menține sănătatea dinților și a gingiilor.

Majoritatea dentiștilor recomanda un periaj profesional al dinților dumneavoastră la fiecare 6-12 luni pentru a reduce probabilitatea apariției bolii parodontale. Un periaj dentar profesional nu inlocuieste periajul de rutină si igienă orală la domiciliu, ea este vitală pentru a preveni acumularea tartrului și boala gingiilor.

 

Periaj dentar profesional – De ce sa-l facem

 

Periajele profesionale dentare sunt concepute pentru a îndepărta depozitele de plăci și tartru ce s-au lipit pe dinți în timp. Placa este materialul lipicios, moale, care conține milioane de bacterii.

Aceasta bacterie gasita in placa este ceea ce cauzeaza boala gingiilor si carii dentare (carii intre dinti, carii la dintii de lapte) daca nu este indepartata prin periaj dentar profesional. Tartrul este un depozit calcificat care se formează pe dinți și poate contribui la descompunerea lor. Dentiștii folosesc instrumente specializate pentru a îndepărta cu ușurință aceste depozite fără a afecta dinții.

Toate instrumentele dentare sunt puse printr-o procedură strictă de curățare, dezinfectare și sterilizare pentru a asigura siguranța și controlul calității. O oglindă dentară va fi, de asemenea, utilizată pentru a ajuta medicul dentist să inspecteze zonele greu de văzut în gură.

Oglinzile dentare dispun de mânere alungite, în general conectate la oglinzi rotunde. O oglindă dentară poate ajuta dentistul să observe dinții și gingiile pentru semne de iritare, umflare, degradare sau sângerare. Primul instrument utilizat în general pentru periajul dentar profesional este un instrument cu ultrasunete. Acest dispozitiv utilizează vibrații ușoare pentru a desface bucățile mai mari de tartru. De asemenea, pulverizează apă rece pentru a spăla reziduurile desprinse.

 

Periaj dentar profesional – Cum se face

 

Odată ce bucățile mai mari de tartru sunt îndepărtate, dentistul va face periajul dentar profesional cu instrumente mai fine de mână. Aceste unelte sunt concepute pentru a elimina depozitele mai mici pe dinți și pentru a netezi suprafețele dintelui.

Fiecare dinte trebuie să fie periat individual pentru a se asigura că toate resturile sunt îndepărtate. Odată ce suprafețele dinților sunt netede, dentistul va lustrui dinții. Folosind o piesă de mână cu viteză redusă care conține o pungă de cauciuc moale, dispozitivul de lustruire se rotește la vârf pentru a netezi dinții.

In continuare se foloseste o soluție pentru a crea o suprafață lucioasă, netedă. În unele cazuri, dentistul dvs. poate aplica de asemenea fluorură ca ultim pas de periaj dentar profesional. Disponibil într-o varietate de arome, cum ar fi căpșuni, ciocolată, menta și cireșe, fluorura este plasată peste dinți.

După 30 de secunde de tratament cu fluor, pacientul este rugat să scuipă soluția rămasă într-un ejector de saliva. Fluorul este folosit pentru a întări dinții și pentru a le proteja împotriva plăcii dentare și a talerului.

 

Periaj dentar profesional – Doare?

 

Majoritatea pacienților consideră ca periajul dentar al dinților este nedureros. Vaporii de răcire cu apă, vibrațiile ușoare și presiunea simțită în timpul “răzuirii” nu cauzează, în general, disconfort. Este important să informați medicul dentist dacă periajul profesional începe să provoace durere, astfel încât aceștia să poată recomanda opțiuni alternative pentru a face curățarea dinților mai plăcută.

Cele mai multe periaje dentare durează între 30 de minute și o oră în medie și sunt efectuate într-o poziție întinsă într-un scaun stomatologic confortabil. După un periaj dentar profesional, puteți observa că dinții se simt mai proaspeți și arată mai strălucitor.

Procedurile de curățare a dinților sunt concepute pentru mai mult decât aparențele. Tratamentele profesionale de curățare a dinților sunt principalele mijloace de prevenire și tratare a bolilor parodontale și de menținere a sănătății dinților. In cazul in care apar complicatii nu ezitati sa contactati medicul stomatolog pentru efectuarea de radiografii dentare sau, daca este cazul, solutii mai complexe pe care vi le recomanda doctorul, cum ar fi cele de chirurgie dentara (daca se descopera, de exemplu, ca este nevoie de extractia maselei de minte).

 

Periaj dentar profesional – Informatii suplimentare

 

Suntem prezenti pe internet cu urmatoarele cuvinte: „periaj dentar copii”, „periaj dentar pret”, „periaj dentar corect”, „periaj dentar stomatolog”, „periajul dentar albeste dintii”, „periajul aparatului dentar”, „periaj dentar cu ultrasunete”. Sau „periaj dentar durata”, „periaj dentar la stomatolog”, „metode periaj dentar”, „periaj dentar profesionist”, „cat costa un periaj dentar profesional”, „tehnici periaj dentar.

Alte cautari „periaj profesional pret”, „periaj profesional efecte”, „periaj profesional sau detartraj”, „periaj profesional cu ultrasunete pret”, „cost periaj profesional”, „periaj profesional dentar pret”, „periaj profesional si detartraj”. Sau „periaj profesional preturi”, „detartraj periaj profesional pret”, „detartraj si periaj profesional pret”, „periaj profesional ultrasunete”.