fbpx

Extractie masea de minte

extractie masea de minte
extractie masea de minte

Extractie masea de minte! Un chirurg cu specializare maxilo-facială (specialist si in implanturi dentare) sau dentistul dumneavoastră poate extrage o masea de minte. Procedura se poate face adesea în cabinetul dentistului sau chirurgului.

Dacă aveți orice infecție, intervenția chirurgicala dentara va fi întârziată, până când infecția va fi tratata. Medicul dentist va poate prescrie antibiotice pentru a ajuta la vindecarea infecției.

 

Extractie masea de minte – Cum se realizeaza

 

Inainte de a extrage o masea de minte, medicul dentist vă va da un anestezic local pentru amorțirea zonei în care va fi îndepartata maseaua.

Pentru a extrage maseaua, medicul dentist va opera țesutul și va scoate orice os care acoperă maseaua. Se va separa țesutul care leagă maseaua de os și apoi o va indeparta. Uneori, medicul dentist va tăia dintele în bucăți mai mici pentru a face mai ușor îndepărtarea.

După extractia maselei de minte, este posibil să aveți nevoie de suturi. Unele suturi se resorb în timp, iar altele trebuie eliminate după câteva zile. Medicul dentist vă va spune dacă trebuie să fie îndepărtate suturile. Un tampon pliat din bumbac așezat peste rană va ajuta la oprirea sângerării.

 

Extractie masea de minte – Recuperarea

 

În majoritatea cazurilor, perioada de recuperare durează doar câteva zile. Luați analgezice conform prescripțiilor medicului dentist. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să accelerați recuperarea:

Mușcați ușor pe tamponul de tifon și schimbati-le pe măsură ce acestea devin îmbibate cu sânge. Apelați-vă medicul dentist dacă aveți sângerări încă 24 de ore după intervenția chirurgicală.

În timp ce gura este amorțită, aveți grijă să nu mușcați interiorul obrazului, buzei sau limbii.

Nu va culcati dupa extractia maselei de minte. Acest lucru poate prelungi sângerarea. Susțineți-vă capul cu perne.

Încercați să utilizați un pachet de gheață în afara obrazului. Aplicați timp de 15-20 de minute pentru primele 24 de ore.

Relaxați-vă după operație. Activitatea fizică poate crește sângerarea.

 

Extractie molar de minte – Alimentatia

 

Manancati alimente moi, cum ar fi gelatina, budinca sau o supa subtire. Adăugați treptat alimente solide la dieta dvs., pe măsură ce vindecarea progresează.

Nu fumați cel puțin 24 de ore după extractia maselei de minte. Mișcarea de aspirație poate slăbi cheagul și întârzie vindecarea. De asemenea, fumatul scade cantitatea de sânge și poate provoca germeni și contaminanți în zona chirurgicală.

Evitați frecarea zonei cu limba sau atingerea cu degetele. Continuați să vă spălați cu grijă dinții și limba.

 

Extractie masea de minte – Perioada postopertorie

 

O masea de minte este extrasa pentru a corecta o problemă reală sau pentru a preveni problemele care pot apărea în viitor. Unele dintre problemele care pot apărea atunci când apar maselele de minte sunt:
Maselele de minte se pot rupe în bucăți, provocând o creștere a vârfurilor de țesuturi dentare peste ele. Alimentele și germenii pot fi prinși și pot determina gingiile să devină roșii, umflate și dureroase. Acestea sunt semne de infecție.

Mai multe probleme grave se pot dezvolta din maselele afectate, cum ar fi infecția, deteriorarea altor dinți și oase sau un chist. După ce un dinte de înțelepciune este îndepărtat, este posibil să întâlniți:

 

Extractie molar de minte – Tratament

 

Extractie molar de minte tratament! Un molar de minte este extras cu anestezie locala, cu pacientul constient, fara durere. In cazul pacientilor anxiosi, cu afectiuni psihice sau stari generale ce impun acest lucru, interventia se poate efectua cu anestezie generala.

Durata interventiei variaza de la cateva minunte sau se poate prelungi in functie de o serie de factori, precum pozitia in os a molarului de minte, existenta sau nu a molarului doi precum si prezenta sau nu a unor procese carioase (carii dentare,   carii dentare intre dinti ) ce pot slabi rezistenta dintelui si pot complica interventia chirurgicala.

Dupa extractia propriu zisa a molarului de minte urmeaza tratamentul, alveola ramasa se chiureteaza pentru inlaturarea eventualelor tesuturi infectate si se sutureaza plaga postextractionala. Firele se scot dupa 7-10 zile, timp necesar vindecarii, perioada in care pacientul trebuie sa fie foarte atent la igiena orala si sa respecte indicatiile medicului curant.

Este important sa discutati cu medicul stomatolog despre toate etapele, riscurile si complicatiile posible ale extractiei dentare.

Extractia molarului de minte poate fi realizata de medicul stomatolog sau de medicul specialist in chirurgie, decizia fiind luata de medicul stomatolog in functie de situatia specifica.

In cazul in care decideti sa nu extrageti molarii de minte, atunci ei trebuie monitorizati in timp de catre medicul stomatolog atat clinic cat si radiologic. Eventualele probleme de estetica dentara se pot rezolva prin tratamente de albire dentara, periaj profesional sau detartraj dentar.

 

Extractie masea de minte – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: extractie masea de minte pret „, „extractie masea de minte inclusa”, „extractie masea de minte pret bucuresti”, „extractie masea de minte recuperare”, „extractie masea de minte tratament”. Sau „extractie masea de minte durata”, „extractie masea de minte cu anestezie generala”, „extractie masea de minte complicatii”, „extractie masea de minte forum”.

Alte cautari: „extractie masea de minte bucuresti”, „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie masea de minte chirurgical”, „extractie masea de minte cu puroi”. Sau „extractie masea de minte chirurgical pret”, „extractie masea de minte cariata”, „extractie masea de minte chirurgie”, „extractie masea de minte de sus”.

Cautari sinonime: „extractie masea de minte nu pot deschide gura”, „extractie de masea de minte pret”, „extractie masea de minte inclusa pret”, „extractie molar de minte jos”, „operatie extractie masea de minte pret”. Sau „cat costa o extractie masea de minte”, „cat dureaza o extractie de masea de minte”, „extractie radacina masea de minte”.

Cautari cu molar: „extractie molar de minte pret”, „extractie molar de minte inclus pret”, „extractie molar de minte inferior”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie molar de minte superior”. Sau „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie chirurgicala molar de minte”, „cost extractie molar de minte”, „cat costa o extractie de molar de minte”, „tarife extractie molar de minte”.