fbpx

Cum se efectueaza implantul dentar?

cum se efectueaza implantul dentar
cum se efectueaza implantul dentar

Cum se efectueaza implantul dentar? Primul pas în procesul de realizare a unui implant dentar este elaborarea unui plan individualizat de tratament al implantului. Planul se adresează nevoilor dvs. specifice și este pregătit de o echipă de profesioniști care sunt special instruiți și cu experiență în chirurgie dentara și stomatologie restaurativă.

Această abordare a echipei oferă îngrijire coordonată pe baza opțiunii de implant care este cea mai buna pentru dumneavoastră.
Apoi, implantul radacinii dintelui, care este un element mic din titan, este plasat în soclul osos al dintelui lipsa. Pe masură ce se vindeca maxilarul se si ancoreaza în siguranță în maxilar. Procesul de vindecare poate dura între șase și 24 săptămâni.

 

Realizarea implantului dentar este un proces de durata

 

Odată ce implantul a fost osteointegrat, un mic conector – numit bont – este atașat pentru a mentine noul dinte sau noul dinte va fi fixat direct de implant printr-o mica deschidere cu ajutorul unui surub de titan,. Pentru a face dintele sau noii dinți, dentistul dvs. creează un model al mușcăturii (care inglobeaza toți dinții, tipul și aranjamentul). Ulterior, modelul trimis catre laboratorul dentar, este scanat si transformat in informatie digitala 3D. Cu ajutorul software, printr-o complexa tehnologie, lucrarea protetica va fi obtinuta prin frezarea materialelor dentare.

Noul dinte sau dinți se bazează pe acest model. Un dinte de înlocuire, numit coroana dentara, este apoi atașat la implant.
În loc de una sau mai multe coroane individuale, unii pacienți pot avea atașamente plasate pe implant care rețin și susțin o proteză detașabilă fixa sau mobila.

 

Cum se efectueaza implantul dentar de catre medic

 

Medicul dentist vă va potrivi de asemenea culoarea dinților noștri cu dinții naturali. Deoarece implantul este fixat în interiorul maxilarului, dinții înlocuiți arată, simt și funcționează la fel ca și dinții voștri naturali.

Cât de dureroase sunt implanturile dentare? Majoritatea persoanelor care au primit implanturi dentare spun că există foarte puțin disconfort implicat în procedura. Anestezia locală poate fi utilizată în timpul procedurii, iar majoritatea pacienților au raportat că implanturile implică mai puțină durere decât o extracție a dinților. După implantare, durerea ușoară poate fi tratată cu medicamente.