fbpx

Coroana dentara si punti

coroana dentara
coroana dentara

Coroana dentara – Înainte de confectionarea unei coroane dentare sau punti, se va slefui dintele/dintii pentru ca lucrarea de protetica dentara sa se potriveasca. Dupa slefuire, medicul dentist va lua amprenta dintilor.

Daca se utilizeaza portelanul, dentistul va alege nuanta potrivita coroanei dentare sau puntii în functie de culoarea dintilor naturali.

Pe baza amprentei, coroana dentara sau puntea se confectioneaza la un laborator dentar, din materialul specificat de medicul dentist.

Pâna ce va fi gata coroana dentara sau puntea definitiva, dentistul va va monta una temporara, pentru a acoperi dintele deja pregatit. Dupa aceea, coroana/puntea temporara va fi înlocuita cu cea definitiva, care se cimenteaza pe dintele sau dintii pregatiti.

 

Coroane dentare – Ce sunt?

 

După cum sugerează și numele, o coroana este un capac sau o acoperire pentru un dinte. Se folosește atunci când dintele dvs. este decolorat, crăpat sau rupt. Pentru preturi la coroane dentare accesati acest link link-ul coroane dentare.

Există multe tipuri diferite de coroane dentare disponibile la medicul dentist. Medicul dentist vă va oferi cea mai bună opțiune în funcție de locația coroanei. El poate recomanda o coroan dentara ceramică, metalo-ceramica sau din zirconiu.

Stomatologii noștri folosesc experienta și tehnologia modernă pentru ca dintii sa se potriveasca cu noua coroană în forma dinților existenți și a culorii lor.

 

Cand avem nevoie de o coroana dentara

 

Acoperiți dinții decolorați sau abrazati

Dacă simțiți că dinții devin din ce în ce mai transparenți sau devin mai întunecați în culoare, mergeti la medic si faceti o radiografie dentara. Medicul dentist va discuta motivele care stau la baza acestui fapt, deoarece este important ca acestea să fie abordate mai întâi. Dacă medicul dentist vă recomandă o restaurare a coroanei, atunci această coroană va fi fabricată pentru a se asemăna formei și rezistenței naturale a dinților existenți prin utilizarea unui material ceramic.

Înlocuirea unei obturatii mari

În cazul în care dinții sunt foarte mult plombati, ei pot fi expuși riscului de fracturi sau desprindere a obturatiilor. Înlocuirea frecventă a plombelor poate duce la pierderea structurii dinților. Tratamentul dentar repetat pe același dinte poate duce la aprofundarea obturatiei și inflamarea ulterioara a nervilor. Pentru a evita aceste complicații, medicul dentist vă poate recomanda ca o coroana dentara să fie construită înainte ca obturatia să devină prea mare, iar structura dintelui rămasă este prea scurtă pentru a susține o coroană.

Pentru a proteja dintele de crăpături sau fracturi suplimentare

Dacă dintele prezintă linii fine și crăpături sau uneori simțiți sensibilitate atunci când mușcați în alimente lipicioase sau dure, dintele dvs. poate avea o fisură profundă sau poate fi expus riscului unei fracturi complete. Medicul dentist vă poate recomanda o coroana pentru a restabili dintele și pentru a proteja dintele și poate sugera înlocuirea oricărui amalgam cu o restaurare ceramică.

Pentru a ancora o punte care înlocuiește un dinte lipsă

Dacă un dinte lipsește sau este pierdut, medicul dentist va discuta despre opțiunile de înlocuire a dinților. Aceasta poate implica plasarea unui implant dentar  si a chirurgiei dentare sau a unei punti sprijinita de dinți. Dacă doi sau mai mulți dinți sunt expuși riscului de fractură sau sunt decolorați și au nevoie de coroane, o punte poate fi o opțiune bună pentru a înlocui dintele lipsă.

 

Coroana dentara si punti dentare – Cat rezista?

 

 

Teoretic, pot tine o viata, însa uneori se desprind si cad. Pentru ca puntile si coroanele dentare sa tina cât mai mult, este important sa întretineti o buna igiena orala.

Puntea dentara se poate slabi daca dintele sau osul care o sustin sunt deteriorate de boli dentare.

Mentineti sanatatea gingiilor si a danturii prin periajul cu pasta de dinti fluorurata de doua ori pe zi si folosirea zilnica a atei dentare. Mergeti la medicul dentist si igienist pentru controale dentare de rutina, periaj dentar profesional, detartraj dentar Airflow si albire dentara cu laser.

 

Coroana dentara – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi cu urmatorele cautari: „coroana dentara pret”, „coroana dentara preturi”, „coroana dentara avantaje”, „coroane dentare bucuresti”, „coroana dentara pret bucuresti”. Sau „coroana dentara provizorie” „coroana dentara buna”, „coroana dentara durata”, „coroana dentara oferta”,

Alte cautari „coroane dentare forum”, „coroane dentare la copii”, „lipire coroana dentara pret”, „cat costa o coroana dentara”, „coroane dentare tipuri”, „coroane dentare pe implant”, „recomandari coroane dentare”, „tarife coroane dentare”.