fbpx

Pedodontie

stomatologie copii pedodontie
stomatologie copii pedodontie

Stomatologie copii (pedodontie) – Este specialitatea dentara care ofera asistenta medicala primara orala pentru copii. pornind de la varste fragede si pana in adolescenta.

Igiena dentara a copiilor trebuie sa fie o prioritate pentruu toti parintii ce isi doresc ca viitorul copiilor lor sa fie unul marcat de un zambet frumos si o sanatate dentara corecta.

Controalele periodice efectuate la un cabinet stomatologic cu specializare in pedodontie sunt un factor important pentru dezvoltarea sanatoasa ulterioara a dentitiei copiilor si adolescentilor.

 

Stomatologie copii (pedodontie) – Medici specializati

 

Medicii stomatologi pediatrici sunt dedicati  mentinerii unei sanatații orale a copiilor pana la varsta adolescentei. Ei au experiența și calificările pentru îngrijirea dinților si a gingiilor unui copil pe tot parcursul diferitelor etape ale copilariei.

Dintii copiilor apar în primele 6 luni de viață. Pana la varsta de 6 sau 7 ani ei încep să-și piardă primul set de dinți, care în cele din urmă, se înlocuiesc cu dinții secundari permanenți.

Făra îngrijire dentara adecvată, copiii se confruntă cu o degradare a sanatatii orale si si se pot instala afectiuni dentare dentare ce pot provoca durere si complicatii.

 

Stomatoogie copii – Pedodontie si primele examene dentare

 

Primele examinari dentare tin de evaluarea riscurilor pentru aparitia cariilor la copil. Medicul dentist pentru copii incepe cu o ingrijire dentară preventivă prin curatare si tratamente cu fluor, precum și cu recomandări de nutritie si dieta.

Evaluarea timpurie și tratamentul pentru îndreptarea dinților și corectarea unei mușcături necorespunzătoare sunt necesare. Pentru indreptarea dintilor puteti solicita serviciile noastre specializate de ortodontie: aparat dentar fix, aparat dentar mobil, aparat dentar ceramic, aparat dentar safir, aparat dentar metalic. Repararea cariilor dentare sau a unor defecte este prioritara.

Diagnosticul condițiilor orale asociate cu boli cum ar fi diabetul zaharat, defecte cardiace congenitale, astm, deficit de atenție. Managementul bolilor și afecțiunilor gingivale și boala parodontală pediatrică.

Grija pentru leziuni dentare (de exemplu, fracturile sau deplasarile de dinti).

Pedodontia sau stomatologia pediatrica (stomatologie copii) se refera la specialitatea dentara care ofera asistenta medicala primara orala pentru copii, pornind de la varste fragede si pana in adolescenta.

Stomatologie copii (pedodontie) – Igiena

 

Igiena dentara a copiilor trebuie sa fie o prioritate pentru toti parintii ce isi doresc ca viitorul copiilor lor sa fie unul marcat de un zambet frumos si o buna sanatate dentara.

Controalele periodice efectuate la un cabinet stomatologic cu specializare in pedodontie sunt un factor important pentru dezvoltarea sanatoasa ulterioara a dentitiei copiilor si adolescentilor.

 

Stomatologie copii – Medici specializati in pedodontie

 

Medicii stomatologi pediatrici sunt dedicati  mentinerii unei sanatații orale a copiilor pana la varsta adolescentei.

Pedodontii Implant Esthetic Center au urmat cursuri postuniversitare de specializare cu o durata de 24-36 de luni. Astfel, ei au experiența și calificările necesare pentru ingrijirea dintilor si a gingiilor micutilor pe tot parcursul diferitelor etape ale copilariei.

Copiii nu pot fi intotdeauna destul de linistiti sau rabdatori in timpul consultatiilor sau tratamentelor dentare. Medicii nostri stomatologi le vor explica insa intr-un mod relaxat si amuzant pas cu pas ce se intampla.

 

Stomatologie copii – Pedodontie si primii dinti

 

Dintii copiilor apar în primele 6 luni de viață. Pana la varsta de 6 sau 7 ani ei încep să-și piardă primul set de dinți, care, în cele din urmă, se înlocuiesc cu dinții secundari permanenți.

Făra îngrijire dentara adecvată, copiii se confruntă cu o degradare a sanatatii orale si si se pot instala boli dentare ce pot provoca durere si complicatii.

Este important sa nu asteptati pana la aparitia primelor probleme sau dureri pentru prima vizita la dentist a copilului dvs. Astfel, el se va obisnui cu mersul la stomatolog si ii va fi mai usor in viitor. In plus, va deveni constient de importanta igienei orale. El va primi sfaturi in acest sens intr-un mod distractiv, pe care sa il poata intelege.

 

Stomatologie copii – Pedodontie si primele examene dentare

 

Primele examinari dentare tin de evaluarea riscurilor pentru aparitia cariilor la copil. Daca in famila dvs exista probleme dentare, copii dvs  sunt mai expusi riscului de a dezvolta, la randul lor, astfel de afectiuni.

Prima vizita a copilului la dentist trebuie sa aiba loc in primul an de viata. Cu cat asteptati mai mult, cu atat riscul creste. Astfel, in jur de 40% din micutii intre 2 si 5 ani au deja carii.

Primele carii dentare pot apare in jurul varstei de 6 luni. Cariile de biberon sunt cunoscute si drept carii galopante. Ele pot afecta intreaga dentitie a copilului. De aceea este important sa stergeti gingiile bebelusului dupa fiecare masa  – chiar daca primii dinti nu au aparut inca.

Dintii pierduti din cauza cariilor pot duce la  un dezechilibru al intregii danturi, intrucat nu isi mai indeplinesc rolul de a mentine spatiile normale.

Medicul dentist pentru copii incepe cu o ingrijire dentară preventivă prin curatare si tratamente cu fluor. La acestea se adauga si recomandari de nutritie si dieta.

 

Stomatologie copii – Pedodontie si corectarea problemelor de aliniament

 

In afara de carii, medicul stomatolog pentru copii da o atentie deosebita si evaluarii timpurii a problemelor legate de indreptarea dintilor si corectarea unei muscaturi necorespunzatoare.

Dintii incorect aliniati – strambi, cu spatii prea mari sau, dimpotriva, inghesuiti nu reprezinta doar o problema de ordin estetic.  De fapt, intre ei se formează mult mai repede carii interdentare, existand totodata si risc de gingivita.

Medicul stomatolog pentru copii va face investigatiile necesare si va decide asupra tratamentului de repozitionare corecta a dintilor.

De asemenea, la Implant Esthetic Center tratam cu grija leziunile dentare ale copiilor (de exemplu, fracturile sau deplasarile de dinti).

Vizita regulata la pedodont este importanta si pentru diagnosticul condițiilor orale asociate cu diverse boli.  Printre acestea se numara diabetul zaharat, defecte cardiace congenitale, astm, deficit de atenție.

 

Stomatologie copii –  Boala parodontala pediatrica

 

Managementul bolilor și afecțiunilor gingivale este deosebit de importanta si la cele mai fragede varste. Anumite forme de boala parodontala, unele agresive, pot afecta copiii si adolescentii. Planul de tratament va fi stabilit de medicul stomatolog specialist in pedodontie, in colaborare cu un parodontolog.

Cauza primara este reprezentata de placa bacteriana, eliminarea tartrului fiind o etapa importanta in tratamentul bolii parodontale. O buna igiena dentara este esentiala, stiut fiind ca aceasta scade in randul adolescentilor

 

Stomatologie copii – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „stomatologie copii sector 6”, „stomatologie copii bucuresti”, „stomatologie copii drumul taberei”, „stomatologie copii dr taberei”, „stomatologie de copii”, Sau „stomatologie de copii bucuresti”, „stomatologie copii forum”, „stomatolog copii bucuresti forum”, „stomatologie ieftina copii bucuresti”, „stomatologie copii cu laser bucuresti”.

Alte cautari: „preventia in stomatologie la copii”, „stomatologie copii militari”, „stomatologie copii mici”, „stomatologie copii preturi”, „stomatologie copii urgente”, „stomatologie copii urgente bucuresti”, „stomatologie copii bucuresti sector 6”.