fbpx

Ortodontie

aparat dentar ortodontie
aparat dentar ortodontie

Ortodontietratament ortodontic in Bucuresti Sector 6. Oferim tratament ortodontic pentru copii, adolescenti si adulti. Medicul specializat in ortodontie trateaza problemele legate de inchiderea (ocluzia) incorecta a celor doua arcade si pozitionarea incorecta a dintilor pe arcada. Pentru probleme mai grave de chirurgie dentara puteti apela si la un eventual implant dentar.

Anomaliile dentomaxilare severe necesita frecvent o abordare interdisciplinara. Astfel, de cele mai multe ori un tratament combinat ortodontico-chirurgical  este obligatoriu pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

 

 

Ortodontie – De ce este important sa apelezi la un medic ortodont

 

Formarea, cresterea si dezvoltarea aparatului dentomaxilar sunt procese deosebit de complexe. Este vorba de structuri diferite ca origine si termen de maturizare. Ele sunt supuse interactiunii unor factori multipli – ereditari, neuroendocrini, dismetabolici si externi. Asa se explica frecventa mare a anomaliilor dentomaxilare atat in randul copiilor, cat si al adultilor.

Rolul unui ortodont bun nu este sa corecteze doar din punct de vedere al esteticii dentare. O dantura aliniata inseamna risc mai mic de carii dentare sau de probleme parodontale. De asemenea,  urmand indicatiile unui specialist in ortodontie se evita uzura anormala (accelerata) a dintilor.

In plus, anomaliile dentomaxilare obligă muschii masticatori la un efort suplimentar. Astfel, pacientii care consulta un ortodont pot acuza dureri de cap sau la nivelul gatului, umarului si spatelui.

Dintii corect aliniati sunt sinonimi cu o mai buna sanatate dentara, cu un aspect placut si un zambet plin de incredere. Tratamentul ortodontic poate fi efectuat la orice varsta si va fereste de multe complicatii.

Tratament ortodontic – Tipuri de aparat dentar

 

Odata cu cresterea numarului de adulti ce se adreseaza unui medic specializat in ortodontie au aparut tot mai multe tipuri de aparate dentare. Ele sunt menite sa reduca disconfortul si sa raspunda cerintelor estetice (ce pot fi relizate si cu ajutorul periajului profesional sau albirii dintilor cu laser) ce vin odata cu o  viata sociala activa.

Aparatele dentare fixe sunt cele mai folosite. Un astfel de aparat asigura repozitionarea eficienta si de durata a fiecarui dinte, premolar sau molar (se poate efectua si extractia molarului de minte) in parte.  El poate fi folosit de adulti si copii dupa implinirea varstei de 10-12 ani si aparitia danturii permanente. Durata unui tratament ortodontic este de cel mult 2 ani, mai putin decat in cazul unui aparat dentar mobil. Acesta din urma este indicat in special in cazul dentitiei de lapte (extractie dinti de lapte sau temporari), fiind mai putin eficient decat un aparat dentar fix.

Cel mai ieftin aparat dentar este aparatul dentar fix metalic. Daca acesta vi se pare pare dezagreabil, puteti opta pentru un aparat dentar fix ceramic, de culoarea danturii.

Exista si varianta unui aparat dentar din safir,  ce are multiple avantaje. Punctele forte ale  unui tratament ortodontic cu aparat dentar din safir sunt transparenta si rezistenta.  El este un tip de aparat dentar aproape invizibil si nu cauzeaza dureri sau iritatii. In plus, acest tip de material nu permite depozitarea resturilor de alimente pe dinti, protejand astfel de carii.

Medicul specialist in ortodontie poate recomanda si un aparat dentar invizibil Invisalign (din plastic). Este vorba practic de un sistem de gutiere  personalizate, realizate din plastic transparent. Acestea se schimba din 2 in 2 saptamani si pot fi scoase la fiecare masa sau cand te speli pe dinti.

Aparatul dentar lingual Incognito presupune renuntarea la bracketii vestibulari. Plasat in spatele dintilor, el este un aparat dentar invizibil . Tratamentul ortodontic cu acest tip de aparat dentar dureaza mai mult, iar acomodarea cu unaparat lingual poate fi mai dificila.

 

Ortodontie – Obiective si rolul echipei ortodontico-chirurgicale

 

In ortodontie influenta medicului ortodont este in mare masura limitata la miscarea dintilor si a osului alveolar. Efectul asupra osului bazal este foarte redus. In schimb, chirurgul maxilofacial poate produce miscarea scheletului facial, dar nu poate asigura alinierea dintilor.

Pentru succesul terapiei este nevoie de intelegerea si cooperarea intre medicul ortodont si chirurgul maxilofacial, fiecare contribuind cu un diagnostic corect si un plan de tratament corespunzator. Acesta include atribuirea unui aparat dentar potrivit.

Trei obiective de tratament ortodontic sunt fundamentale in chirurgia dentara ortodontica: functionalitatea, estetica dentara si stabilitatea. Aceste trei obiective reprezinta scopurile principale in tratarea pacientilor cu anomalii dentomaxilare.

 

Tratament ortodontic – Etapele anterioare montarii unui aparat dentar

 

Etapa ortodontica preoperatorie (9-18 luni). Dintii sunt aliniati in pozitia optima pe fiecare arcada dentara.

Etapa chirurgicala si perioada de vindecare (4-6 saptamani). Chirurgul pozitioneaza intraoperator maxilarele in interrelatia cea mai favorabila pentru obtinerea unei ocluzii corecte si a unor proportii faciale echilibrate.

Etapa ortodontica postoperativa pentru finalizarea ocluziei . Aceasta etapa are loc dupa perioada de vindecare si implica miscari minore ale dintilor pentru obtinerea unei ocluzii satisfacatoare.

Etapa de retentie. Dupa finalizarea tratamentului ortodontic se aplica un aparat dentar de retentie pentru stabilizarea dintilor in noua lor pozitie.

 

Ortodontie – Tratament ortodontic – Informatii suplimentare

 

Apelati cu incredere la clinica noastra Implant Esthetic Center pentru un tratament ortodontic corect.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „ortodont bucurest”, „ortodont copii bucuresti”, „ortodontie preturi”, „ortodontie bucuresti”, „ortodontie bucuresti preturi”, „ortodontie pediatrica bucuresti”, „ortodontie bucuresti sector 6”.

Alte cautari: „tratament ortodontic fara extractii”, „tratament ortodontic pret”, „tratament ortodontic adulti”, „tratament ortodontic durata”, „tratament ortodontic extractii”, „tratament ortodontic copii”. Sau „tratamentul ortodontic al caninului inclus”, „durata tratament ortodontic adulti”, „tratament ortodontic complex”, „tratament ortodontic chirurgical”.

Cautari similare: „tratament ortodontic pentru copii”, „tratamentul ortodontic la copii”, „cost tratament ortodontic”, „tratament ortodontic inainte si dupa”, „plan de tratament ortodontic”, „etape tratament ortodontic”.