fbpx

Carie intre dinti

carie intre dinti
carie intre dinti

Carie intre dinti – carie interdentara.  Cariile intre dinti, dupa cum sunt si denumite, isi fac aparitia intre dinti, din aceasta cauza fiind mult  mai greu de observat. Totusi, in scurt timp ele devin o problema nu numai datorilta afectiunii dentare pe care le produc, cat si din punct de vedere al esteticii dentare.

De multe ori, ne dam seama de prezenta unor carii interdentare atunci cand dintele este deja afectat si trebuie sa apelam urgent la medicul stomatolog.

Daca avem dintii mai inghesuiti trebuie sa fim foarte atenti cu igiena orala si, daca este cazul, se poate apela la servciiile de ortodontie pentru aplicarea unui aparat dentar fix sau mobil care poate fi un aparat dentar din ceramica sau un aparat dentar dentar metalic. Altfel cariile se vor dezvolta si afecta grav ambii dinti (periuta interdentara).

In general, medicul stomatolog va aprecia gravitatea leziunii dintilor si va decide, daca este cazul, acoperirea cu o coroana dentara sau punti ori plombarea dintilor.

Carie intre dinti – Aparitie

Cariile interdentare se formeaza acolo unde raman resturi intre dinti. Incercati sa periati dintii intr-un timp cat mai scurt, dupa mesele copioase (periute interdentare).

In general, dintii afectati isi schimba culoarea devenind maronii. Acesta este un indiciu clar ca, desi nu ati observat-o inca, a aparut caria intre dinti. Dupa rezolvarea cariei dentare se poate apela la un periaj dentar profesional, detartraj dentar cu Airflow sau albire dentara cu laser.

Atunci cand aveti dificultati in utilizarea atei dentare sau aceasta s-a rupt in timpul utilizarii este foarte posibil sa aveti o carie interdentara.

Carie intre dinti – Prevenire

Profilaxia dentara presupune utilizarea atei dentare, folosirea apei de gura si periajul dintilor in mod corect (peria interdentara).

De asemenea, este foarte important sa nu  neglijati sa mergeti la controale stomatologice de cel putin 2 ori pe an .

Carie intre dinti – Apelati la noi!

Atunci cand suspectati prezenta unei carii interdentare veniti la clinica noastra stomatologica din Bucuresti.

Suntem in cartierul Militari, intr-o zona usor accesibila (carie intre dinti bucuresti, tratament  carii interdentare sector 6).

Echipa noastra de medici stomatologi si personalul auxiliar va vor oferi solutii de tratament al cariilor interdentare (carii  intre dinti).

Carii intre dinti – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet cu urmatorele cuvinte: „carie intre dintii din fata”, „cariile intre dinti”, „cariile dintre dinti”, „carie intre doi dinti”, „carie interdentara pret”.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.