fbpx

Radiologie dentara

radiologie dentara
radiologie dentara

Radiologie dentara sector 6Radiografia dentara este „fundatia’’ oricarui diagnostic si tratament corect. Ea este instrumentul esential nu doar pentru identificarea afectiunilor dentare, ci si pentru preventia lor.

Radiografiile dentare le  permit medicilor stomatologi sa vada, practic, in interiorul dintelui si al gingiei. Astfel ei isi pot forma o idee clara asupra sanatatii osului si a tesutului in care sunt fixati dintii.

 

Radiologie dentara – De ce este necesara o radiografie

 

radiografie dentara permite identificarea mai multor probleme si afectiuni care nu pot fi observate de catre dentist cu ochiul liber.

Astfel, devin vizibile cariile dentare, chiar si cele incipiente, masele de minte care nu au erupt inca si pierderile de masa osoasa.

De asemenea, pot fi relevate abcese dentare, chisturi, tumori sau radacini rupte. Si o afectiune asimptomatica care poate duce la complicatii cum este granulomul dentar poate fi detectata prin radiologie dentara.

Radiografia dentara este indispensabila si in cazul oricarei proceduri de chirurgie dentara, in cazul implanturilor dentare sau procedeelor ortodontice.

Radiologie dentara – Tipuri de radiografii dentare

 

La Implant Esthetic Center va oferim o gama larga de radiografii dentare digitale intraorale si extraorale la cele mai inalte standarde la profesionalism. Totul in doar cateva minute! Rodiografiile dentare sunt necesare in cazul lucrarilor de protetica dentara cum ar fi: proteze dentare fixe, proteze dentare mobile, proteze dentare elastice sau proteze dentare cu capse.

Cel mai frecvent tip de radiografie dentara este cea retroalveolara (periapicala).  Imaginea obtinuta prezinta in detaliu 2-3 dinti alaturati de pe o arcada – maxilar sau mandibula.

Teleradiografia de profil a fetei este folosita de medicul ortodont  pentru a masura unghiuri specifice. Acestea sunt indispensabile pentru clasificarea anomaliei ortodontice si alegerea tratamentului adecvat.

Radiografia panoramica cu raze x (OPG) ofera o radiografie dentara mare si valoroasa care permite planificarea terapiei adecvata pentru cele mai multe afectiuni. Doar recomandand o radiografie dentara panoramica, mai ales la prima vizita, medicul dvs poate lua cele mai bune decizii.

De asemenea, la Implant Esthetic Center realizam si radiografie dentara bitewing, radiografie sinusuri maxilare, status radiologic bimaxilar sau radiografie ocluzala maxilara / mandibulara.

 

Radiologie dentara – Avantaje ale radiografiei digitale

 

Avantajul cheie al procedurilor de radiologie dentara digitala si al OPG digitale este ca doza de radiatii este mult mai mica. Pe scurt, pacientii nu mai sunt expusi la radiatii inutile.

Astfel, senzorul digital este la fel de precis ca filmele conventionale, insa razele X sunt cu pâna la 90% mai reduse pentru pacient.

Imaginea este proiectata în mod semnificativ mai rapid în computerele noastre si putem vedea mai multe detalii, prin marire si schimbare de contrast.

Veti primi radiografiile imediat pe mail.

 

Radiologie dentara digitala – Cat iradiaza o radiografie dentara?

 

O radiografie dentara digitala implica o iradiere minima, neglijabila. Mai toate activitatile zilnice, chiar si cele mai banale, ne expun radiatiilor. Una dintre cele mai periculoase substante la care putem fi expusi zilnic cu totii este radonul. Gaz radioactiv format în sol, radonul este a doua cauza dupa fumat cand vine vorba de cancer al cailor respiratorii.

Pe langa radiatiile ce provin din cosmos, simplul fapt ca locuiti intr-o cladire de caramida sau beton inseamna o doza suplimentara de radiatii. La fel si in cazul gatitului cu gaz natural. Doza maxima admisa de radiatii acumulate pe durata unui an nu trebuie sa depaseasca 20 mSv.

Doza medie de radiatii la care este expusa o persoana in Romania este de   2,27 mSv (milisiverti) pe an. Prin comparatie, doza de radiatii absorbita intr-o singura zi este, in mare, echivalenta celei necesare unei radiografii dentare. Acest fapt face ca radiografia dentara sa fie o procedura sigura inclusiv pentru copii.

 

Radiologie dentara digitala – Tehnologie de ultima generatie

 

Avantaje suplimentare ale procedurilor de radiologie dentara digitala:

Putem, cu capacitatea incredibila a computerului de a stoca si prelucra informatii, ilustra detaliile si profita de caracteristici pe care un film obisnuit nu le poate reproduce. De asemenea se foloseste cu succes pentru coroane dentare si punti, coroane integral ceramice, coroane zirconiu, coroane metalo-ceramice, coroane total fizionomice.

Deoarece radiografia digitala dentara nu necesita film sau produse chimice, este ecologica.

Prin aceasta metoda nu avem griji cu privire la modul în care ar trebui sa fie reciclate materialele periculoase, care devin deseuri, de la radiografia conventionala.

 

Radiologie dentara in sarcina

 

In cazul in care sunteti insarcinata sau banuiti ca ati putea fi, va rugam sa informati medicul.

Radiografia dentara nu este interzisa in sarcina, dar masuri suplimentare de siguranta sunt necesare. Astfel, radiografiile vor fi facute cu  sort de plumb si protectie la nivelul tiroidei.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „radiologie dentara bucuresti”, „radiologie dentara digitala bucuresti”, „radiologie dentara drumul taberei”, „radiologie dentara forum”, „radiologie dentara gorjului”. Sau „radiologie dentara iuliu maniu”, „radiologie dentara lujerului”, „radiografie dentara la copii”, „radiografie dentara la gravide”, „radiografie dentara la toti dintii”.

Alte cautari: „radiologie dentara militari”, „radiologie dentara riscuri”, „radiologie dentara sector 6”, „radiologie dentara veteranilor”, „radiografie dentara bucuresti”, „radiografie dentara lujerului”.