fbpx

Proteza scheletata

proteza scheletata
proteza scheletata

Proteza scheletata – Acest tip de proteza face parte din categoria cunoscuta sub denumirea de proteze partiale mobile. Ea este una dintre cele mai bune alternative atunci cand nu se poate recurge la implanturi. Pe scurt, protezele scheletate sunt mai confortabile decat cele clasice si te ajuta sa ai un zambet perfect repede si fara durere.

In cazul in care va intrebati daca ar trebui sa recurgeti la proteza scheletata sau implant dentar, trebuie mentionat ca acesta din urma este de regula cea mai buna varianta.

Implantul este contraindicat insa in unele cazuri. Este vorba de diabet, boli cardiovasculare, fumat sau din cauza conditiilor locale nefavorabile (lipsa osului osului necesar inserarii, de exemplu).

Ce este proteza scheletata

Proteza mobilizabila scheletata este unul dintre cele mai moderne tipuri de proteze.

O proteza scheletata este formata dintr-un schelet metalic, o baza acrilica apropiata de culoarea naturala a gingiei si dinti artificiali din acrilat sau ceramica. Scheletul metalic este realizat din aliaje usoare si rezistente – crom – cobalt. Trebuie subliniat ca acesta nu este vizibil in timp ce vorbiti, radeti sau mancati.

La acestea se adauga diverse sisteme de ancorare – crosete, pinteni, culise, telescoape sau magneti. Acestea se prind de dintii ramasi.

Astfel, proteza partiala scheletata simpla foloseste crosete turnate si contracrosete pentru ancorarea de dintii ramasi.

Proteza partiala scheletata cu sisteme speciale de prindere poate fi de mai multe tipuri: proteza scheletata cu telescoape (proteza scheletata telescopata), proteza scheletata pe capse sau proteza scheletata cu culise. Specialistii nostri va vor sfatui pentru a alege cel mai potrivit sistem de prindere. Protezele scheletate telescopate, de pilda, sunt indicate in cazul in care mai exista un numar mic de dinti naturali ramasi.

Proteza scheletata – Avantaje si dezavantaje

Protezele partiale scheletate sunt rezistente, cu o durata lunga de viata (cel mai adesea lucrari permanente). Sistemele speciale de prindere sunt discrete si le asigura o stabilitate remarcabila.

Astfel, vorbitul si mestecatul sunt semnificativ mai usoare decat in cazul protezelor clasice. Mai ales ca dispare teama ca proteza ar putea cadea sau s-ar putea misca. La gradul sporit de confort contribuie si faptul ca acest tip de proteze au un volum mult mai redus decat al celor clasice. Toatea acestea inseamna ca si pacientul se va acomoda mult mai repede cu acest tip de proteza.

Protezele scheletate previn imbolnavirea dintilor ramasi si a gingiei, inclusiv depunerile de placa dentara ce duc la afectiuni parodontale. Totodata, este impiedicata si migrarea danturii existente in spatiile goale.

Intretinerea (curatarea) acestui tip de proteze este usoara si nu exista riscuri de fractura.

Trebuie mentionat ca si acest tip de lucrari protetice trebuie sa treaca printr-o procedura periodica obisnuita pentru toate tipurile de proteze – ajustare (rebazare). De asemenea, elementele de ancorare trebuie schimbate de medicul stomatolog periodic.

Cat costa o proteza scheletata

Daca va intrebati cat costa o proteza scheletata, trebuie sa stiti ca pretul este mai mic decat al implanturilor, dar mai mare decat in cazul protezelor clasice. Pentru a afla cat costa o proteza scheletata puteti consulta tarifele noastre aici. Clientii fideli beneficiaza de reduceri si facilitati, iar pretul final il veti cunoaste dupa stabilirea planului de tratament.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „proteza scheletata pret” sau „proteze scheletate cu crosete turnate” sau „proteze scheletate cu culise si capse” si „proteze scheletate telescopate„. Mai poate fi cautat si cu „proteza scheletata avantaje si dezavantaje” sau „proteza scheletata cu sisteme speciale de prindere” ori „proteze dentare scheletate preturi„.

Se mai poate interoga si internetul: „proteza scheletata flexibila” sau „proteze scheletate inferioare” ori „protezele scheletate sunt mai confortabile” si „proteze scheletate superioare„.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti, creare site de prezentare, realizarea magazin online, promovare magazin online.