fbpx

Aparat dentar

aparat dentar
aparat dentar

Aparat dentarAparatul dentar (aparatul ortodontic) este instrumentul ideal pentru corectarea pozitiei dintilor. Pana nu demult privit cu suspiciune, acesta devine din ce in ce mai acceptat, inclusiv de adulti. Astfel, el este recunoscut ca fiind cel mai bun ajutor pentru obtinerea unei danturi aliniate si armonioase impreuna cu implanturile dentare, protezele dentare, puntile dentare si coroanele.

 

Aparat dentar – Ce face aparatul dentar?

 

În ansamblul lor, brațele funcționează prin aplicarea unei presiuni continue pe o perioadă de timp pentru a mișca încet dinții într-o anumită direcție. Pe măsură ce dinții se mișcă, osul își schimbă forma pe măsură ce se aplică presiunea.

Pentru a vizualiza preturile apasati acest link tarife aparate dentare.

Bretele sunt formate din următoarele componente:

Brecketii sunt patratele mici care sunt lipite direct în partea din față a fiecărui dinte cu un agent dentar special de lipire sau sunt atașate benzilor ortodontice. Brecketii se comportă ca niște mânere, ținând firele arcuite care mișcă dinții.

Există mai multe tipuri de brecketi, inclusiv din oțel inoxidabil și ceramică sau plastic, care sunt adesea selectate deoarece sunt mai puțin evidente. Ocazional, brecketii sunt cimentati în spatele dinților, pentru a le ascunde vederi.
Bandele ortodontice sunt materiale din oțel inoxidabil  care sunt cimentate pe dinți cu agenți de legare dentară. Se înfășoară în jurul fiecărui dinte pentru a oferi o ancora pentru paranteze.
Distanțierele sunt separatoare care se potrivesc între dinți pentru a crea un spațiu mic înainte de plasarea benzilor ortodontice.
Sârmele de arc se atașează de brațe și acționează ca piste pentru a ghida mișcarea dinților. Firele de arc pot fi făcute din metal sau pot fi colorate sau transparente.
Legăturile sunt inele mici de cauciuc sau fire fine, care fixează firul arcului pe paranteze. Ele pot fi transparente, metalice sau colorate.
Elasticele sau benzile de cauciuc se atașează de cârligele pe paranteze și sunt purtate între dinți superior și inferior în diferite moduri. Aplică presiune pentru a mișca dinții superioară împotriva dinților inferiori pentru a realiza o potrivire perfectă a dinților individuali.

Purtarea unui aparat se impune daca aveti dinti cu spatii, pozitionati incorect pe arcade, inghesuiti sau daca muscatura nu este corecta. Presiunea exercitata de un aparat duce la resorbtie si apozitie osoasa.

 

Cat timp trebuie sa port aparatul dentar?

 

Din moment ce ortodonția nu este aceeasi pentru toata lumea, si cavitatile bucale sunt unice. Tratamentele ortodontice pot varia de la pacient la pacient. Pe baza unui sondaj național, este nevoie de o medie de 23 de luni pentru a finaliza tratamentul ortodontic. Unii pacienți norocosi termina în doar șase luni, iar alții pot necesita tratament timp de trei ani. Chiar daca nu va putem da o perioadă exactă de timp, putem vorbi despre factori care influențează durata tratamentului.

Tratamentul ortodontic „tradițional” constă din armături metalice și fire. Aceste aparate tradiționale sunt cel mai frecvent tip de armături utilizate, dar nu sunt singurele opțiuni disponibile pentru pacienți. Suporturile metalice sunt realizate din oțel inoxidabil de calitate superioară și, prin urmare, sunt foarte puternice.

Suporturile ceramice sunt mai estetice în comparație cu brațele metalice, dar tind să fie mai groase deoarece sunt mai fragile. Frecarea între sârmă și brațe, ca mișcare a dinților, tinde să fie mai înaltă în brațele ceramice în comparație cu brațele metalice, iar acest lucru poate juca un rol în durata tratamentului (o frecare mai mare da nastere unei mișcari dentară mai lente).

Un ortodont calificat, cu o buna intelegere a mecanismelor necesare pentru a muta dintii, poate face ajustari pentru a depasi frecarea aditionala si progresele recente in parantezele ceramice au redus, de asemenea, intervalul de timp de tratament intre metal si bretele ceramice.

Durata medie a unui tratament ortodontic este intre 6 si 24 de luni, in functie de complexitatea cazului. Dintii au insa tendinta de a reveni in pozitia initiala. De aceea dupa indepartarea aparatului dentar este necesara purtarea unui aparat de contentie.

 

La ce varsta se pune aparatul dentar?

Daca va intrebati care este varsta maxima pentru a purta un aparat, aflati ca acesta este la fel de potrivit si pentru copii, si pentru adulti. In cazul acestora din urma nu varsta este elementul cel mai important, ci problemele dentare asociate – sanatatea dintilor, gingiilor si a osului.

Vreti sa stiti cand se pune aparat dentar la copii? Recomandam ca prima consultatie ortodontica sa aiba loc in jurul varstei de 7 ani. Medicul va monitoriza dezvoltarea dentitiei copilului si va indica purtarea unui aparat atunci cand este cazul. Aparatele dentare mobile sunt indicate pana in jurul varstei de 12 ani, iar cele fixe sunt indicate dupa eruptia dintilor permanenti. Clinica noastra va pune la dispozitie servicii complete de pedodontie (extractie dinti temporari sau drenaj abces dinti temporari).

 

Ce aparat dentar este mai bun?

 

In prezent exista mai multe tipuri de aparate dentare menite sa faca purtarea lor mai confortabila. Decizia nu trebuie luata doar in functie de cat costa un aparat dentar, ci in functie de problemele specifice fiecarui pacient. Specialistii Implant&Esthetic Center va vor ajuta sa alegeti cea mai buna solutie pentru dinti aliniati si armoniosi.

Astfel, aparatele dentare fixe sunt cele mai utilizate si eficiente. Aparatele dentare clasice (aparate dentare metalice) continua sa fie populare, in special datorita raportului pret-calitate avantajos.

Aparatele dentare metalice moderne utilizate in prezent mai au putine in comun cu cele din urma cu cateva decenii. Ele nu mai sunt la fel de voluminoase si se monteaza diferit.

O optiune mai estetica si mai usor de acceptat este un aparat fix ceramic, care are culoarea danturii. O alternativa superioara este un aparat dentar din safir (invizibil). Acestea sunt cele mai putin vizibile aparate dentare. Printre avantaje se numara nu doar faptul ca sunt transparente, ci si rolul lor in protectia dintilor.

 

Cat costa un aparat dentar?

 

Daca va intrebati ce pret are un aparat dentar, cat costa un aparat dentar mobil sau cat costa un aparat dentar fix, trebuie sa stiti ca acestea au in prezent preturi rezonabile. Pentru mai multe detalii contactati-ne si va vom oferi cel mai bun aparat dentar (aparat dentar pret). Aveti nevoie de cei mai buni profesionisti in stomatologie pentru a nu prelungi inutil durata tratamentului, ceea ce duce la preturi si complicatii mai mari.

 

Aparat dentar – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „aparat dentar pret” sau „aparat dentar forum” ori „aparat dentar adulti” si „aparat dentar adulti pret„. Se mai poat interoga internetul si cu: „aparat dentar invizibil” sau „aparat dentar transparent” ori „aparat dentar copii” si „aparat dentar copii pret„.

Cautari similare: „aparat dentar bucuresti” sau „aparat dentar pentru copii” ori „aparat dentar pret bucuresti” si „aparat dentar normal pret„.